سوله صنعتی سازه پوشش ماموت

سوله های صنعتی (Industrial Shed)، سازه های فلزی و دهانه بزرگ هستند که برای انواع کاربری های صنعتی به صورت سقف شیبدار یا قوسی ساخته می شوند.

سوله صنعتی سازه پوشش ماموت
سوله صنعتی سازه پوشش ماموت

امروزه سوله ها می توانند از مصالح ساختمانی مانند فلز و بتن ساخته شوند و برای کاربری های مختلفی مانند انبار، تولید، تعمیر و نگهداری و… مورد استفاده قرار گیرند.

می توان گفت که اولین سوله های صنعتی در قرن هجدهم ساخته شدند که معمولا از چوب تشکیل شده و برای کاربری های ساده مانند انبارداری کاربرد داشتند. با پیشرفت صنعت و نیاز سازندگان به فضای بیشتر برای تولید و ذخیره محصولات، سوله های صنعتی نیز پیشرفت کردند.

با شروع انقلاب صنعتی در قرن نوزدهم، نیاز به فضای صنعتی بین صنعتگران بیشتر شد. در این دوره، سوله های صنعتی که به آن ها اسکلت ساختمانی یا سازه فلزی ساختمانی نیز می گفتند، ساخته شدند. سوله های صنعتی از مقاومت و دوام بیشتری نسبت به سوله های چوبی برخوردار بودند و تحمل بار بیشتری را شامل می شدند.

ساخت سوله صنعتی، یک سازه فلزی پرکاربرد در صنعت ساختمان

با ما بهترین‌ها را تجربه کنید.

سوله‌های صنعتی به عنوان یکی از پرکاربردترین سازه‌های فلزی در صنعت ساخت و ساز شناخته می‌شوند. این سوله های صنعتی عمدتاً از جنس فولاد، امکان فراهم کردن فضایی گسترده و باز برای مصارف مختلف را فراهم می‌کنند. یکی از ویژگی‌های بارز سوله های صنعتی، سرعت بالا در فرآیند ساخت سوله و نصب آنهاست. این سرعت بالا به عنوان یک مزیت مهم در پروژه‌های ساختمانی و عمرانی محسوب می‌شود.
ساخت و اجرای سوله صنعتی به دلیل انعطاف‌پذیری در طراحی، امکان ساخت و استفاده از فضاهای مختلف با ابعاد و ارتفاعات متنوع را به مهندسان و طراحان می‌دهد؛ بنابراین این انعطاف‌پذیری در صنایعی که نیاز به فضاهای بزرگ و آزاد دارند، اهمیت زیادی پیدا می‌کند. به همین دلیل امروزه ساخت سوله صنعتی از محبوبیت بسیاری در صنعت ساختمان برخوردار شده است و جایگزین مناسبی برای ساختمان های سنتی محسوب می گردد.

ساخت و اجرای سوله صنعتی ماموت

انواع سوله صنعتی به همراه ویژگی و کاربرد

سوله‌های صنعتی به عنوان سازه‌های مهم و پرکاربرد در صنعت ساختمان شناخته می‌شوند که برای انبارداری، تولید، کارگاه‌های صنعتی و فضاهای دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سوله خرپایی یا سوله سبک همانطور که از نامش پیداست نوعی سوله صنعتی سبک محسوب می شود که ویژگی اصلی آن، برخورداری از وزن سبک است که به واسطه تیرها و ورق‌های فلزی با وزن کمتر نسبت به ساختمان‌های سنتی ایجاد می گردد. این ویژگی باعث سهولت در نصب و اجرا، کاهش هزینه‌های ترابری و سازه‌های پایه و نیز افزایش سرعت در فرآیند ساخت و اجرای اسکلت و سازه فلزی می‌شود.

  • نصب سریع: یکی از مهم ترین مزایای سوله های خرپایی سرعت نصب و اجراست. بیشتر خرپاها در کارخانه ساخته شده و به عنوان یک سازه کامل به محل پروژه منتقل می شود.
  • افزایش دهانه: ویژگی مثلثی بودن در سوله های خرپایی باعث شده تا در مواقع لزوم بتوان از قابلیت افزایش دهانه بهره مند شد.
  • توزیع بار: ساختار مثلث شکل این نوع سوله این امکان را می دهد تا تمام وزنی که روی پهلوها ( یا پاها ) اعمال می شود، در پایین و دور از مرکز توزیع گردند.

یکی از مزایای برجسته این نوع سوله ها همانطور که گفته شد، توانایی انتقال بارهای ساختمانی به خاک با پایداری بسیار بالاست. این ویژگی باعث می‌شود سوله های خرپایی به عنوان پایه‌های قوی و مطمئن برای ساختمان‌های بلند و سنگین به شمار آیند.

به عنوان یک تعریف کلی، اسکلت سوله تیرورقی از تیرهای فلزی به عنوان عناصر عمودی، تشکیل شده‌ است که به بهترین نحو بارهای وارد شده را به زمین منتقل می‌نماید. در کنار این اسکلت فلزی، ورق‌های فلزی از جنس فولاد با قابلیت مقاومت در برابر خوردگی و زنگ ‌زدگی، به عنوان پوشش سقف و دیوارها به ‌کار گرفته می ‌شوند.

بهره مندی از سوله تیرورقی در سوله صنعتی، شامل مزایای چندگانه است که عبارتند از:

  • افزایش طول عمر سوله تا چندین دهه
  • استفاده از فناوری مدرن در ساخت سازه
  • امکان اجرا پروژه با دهانه وسیع
  • صرفه جویی در هزینه نسبت به سایر موارد
  • نصب و اجرای آسان و سریع به دلیل ساختار پیچ و مهره ای

 

سوله UBM نوعی سوله صنعتی فلزی است که اسکلت آن از پانل های قوسی شکل ساخته شده که توسط دستگاهی به نام  UBM(Ultimate Building Machine) تولید می شوند. دستگاه UBM ورق های فلزی گالوانیزه را در اشکال مورد نظر خم می کند و به شکل قوسی در می آورد.

از مزایای سوله های UBM می توان به سرعت ساخت به دلیل یکپارچگی و هماهنگی بالا در مراحل طراحی، هزینه تولید و نصب کمتر، کیفیت ساخت بالا و انعطاف پذیری در طراحی و همچنین کاهش پسماند ساخت اشاره کرد.

سوله های فلزی چند ضلعی نوعی سوله صنعتی محسوب می شوند که در طراحی آن ها به جای استفاده از دیوارهای صاف، از دیوارهای چند ضلعی استفاده می شود. این نوع سوله های فلزی نیز مزایای متعددی از جمله استحکام بالا، فضای داخلی بیشتر و نمای ظاهری خاص تری دارند.

سوله های فلزی دو دهانه نوعی سازه صنعتی هستند که به جای یک دهانه، از دو دهانه برخودار می باشند. این نوع سوله ها مزایای متعددی از جمله فضای داخلی بیشتر، دسترسی آسان تر و تهویه بهتری نیز به همراه دارند.

نحوه ساخت سوله صنعتی و آشنایی با مراحل ساخت و اجرا

1) مرحله طراحی: در این مرحله از ساخت سوله صنعتی، نیازمندی‌ها و مشخصات پروژه ساختمانی تعیین می‌شوند. این شامل ابعاد سازه فلزی، برنامه کاربری، مواد استفاده شده و امکانات خاص مانند سیستم‌های گرمایشی و تهویه مطبوع می‌شود. طراحان با استفاده از نرم‌افزارهای مهندسی سازه، مدل‌ها و نقشه‌های دقیقی از سوله را ایجاد می‌کنند.

2) مهندسی و محاسبات: در این مرحله، مهندسان جزئیات سازه را مورد محاسبه قرار داده و اطمینان حاصل می‌کنند که سوله صنعتی بر اساس استانداردهای مربوط به استحکام و ایمنی ساخته شده است. این شامل محاسبات بارهای وزنی، بارهای باد و زلزله و دیگر متغیرهای مهندسی است.

3) خرید مصالح: مصالح اصلی مانند فولاد بر اساس مشخصات طراحی خریداری می‌شوند. انتخاب مواد با توجه به خواص مکانیکی، مقاومت در برابر زنگ زدگی و هزینه مربوط به تولید و نگهداری سوله صنعتی انجام می گردد.

4) برش و خمکاری: مصالح خریداری شده به ابعاد مورد نیاز برش می‌خورند. این مرحله شامل برش تیرها، ستون‌ها و دیگر اجزای سازه فلزی و سوله صنعتی است.

ساخت سوله صنعتی

5) جوشکاری: اجزای مختلف سوله صنعتی با دقت به یکدیگر جوشکاری می‌شوند. این جوشکاری با استفاده از فناوری‌های جدید و فرآیندهای جوشکاری متناسب با نوع مصالح انجام خواهد شد.

6) نصب و مونتاژ: پس از تهیه اجزای سوله، مرحله نصب و مونتاژ در محل ساختمان آغاز می‌شود. این مرحله شامل نصب تیرها، ستون‌ها، و دیگر اجزای سوله صنعتی به همراه اتصالات دقیق و محکم به یکدیگر است.

7) انواع رنگ آمیزی سوله: رنگ سوله، عمدتاً به عنوان یک نوع پوشش و آستر ضدخوردگی برای سازه‌های فولادی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این انواع رنگ شامل پیگمنت‌های زینک کرومات، زینک فسفات و سایر پیگمنت‌های ضدخوردگی مانند پلی اورتان می‌شوند. این نوع پوشش به دلیل حفاظت از سطوح فلزی در برابر تابش مستقیم نور خورشید و بارندگی، در بسیاری از ساختمان‌ها، محیط‌های صنعتی و نیمه‌صنعتی استفاده می‌شود.

8) كنترل كيفيت در حين ساخت و نصب و اجرا: پس از نصب، فرایند کنترل کیفیت به جهت اطمینان از استحکام و کیفیت سوله صنعتی انجام می‌شود. این شامل تست‌های استاتیکی و دینامیکی، بازرسی‌های نقطه‌ای و تست‌های ضدحریق می باشد.

9) بهره برداری: در این مرحله سازه به مشتری تحویل داده می‌شود و در نهایت به کاربری مقرر خود در صنایع مختلف می‌پردازد.

سوله صنعتی سازه پوشش ماموت

ساخت یک سوله صنعتی چه مزایایی به همراه دارد؟

می توان گفت که ساخت یک سوله صنعتی استاندارد نسبت به ساخت یک ساختمان جدید سنتی، هزینه کمتری را شامل می شود که عوامل متعددی باعث کاهش هزینه کل پروژه می شوند که عبارتند از:

1) کاهش هزینه ها

ساخت یک سوله صنعتی با مصالح فلزی می‌تواند هزینه‌های مربوط به تولید، حمل و نقل، و نصب را به شدت کاهش دهد. استفاده از مصالح فلزی، به دلیل قابلیت بازیافت و دسترسی آسان، باعث ارزان‌تر شدن فرآیند تولید می‌شود. همچنین، فرآیندهای ساخت مدولار که از پیش تعیین شده و آماده برای استفاده هستند، می‌توانند هزینه‌های کاری و زمان را به طور قابل توجهی کاهش دهند.

2) سرعت بالا در ساخت

استفاده از اجزای آماده و فرآیندهای ساخت مدولار در ساخت و اجرای سوله صنعتی، سرعت بالاتری در اجرای پروژه های ساختمانی ایجاد می‌کند. با این روش، اجزا به صورت همزمان و مستقل از یکدیگر تولید می‌شوند و در نهایت در محل نصب به سرعت به هم متصل می‌شوند. این باعث می‌شود تا زمان تحویل و بهره برداری پروژه به شدت کاهش یابد و ساخت سوله صنعتی سریع‌تر و با هزینه کمتر انجام گردد.

 

3) طراحی انعطاف پذیر

ساختار فلزی سوله‌های صنعتی انعطاف‌پذیری بیشتری در طراحی به ارمغان می‌آورد. این امکان به مهندسان و طراحان ساختمانی اجازه می‌دهد تا با تغییرات در نیازها و امکانات مورد نظر، به سرعت و با کمترین هزینه طراحی را تغییر دهند. این خاصیت به ویژه در پروژه‌هایی که متغیر خواهند بود، بسیار مناسب است.

4) صرفه جویی در انرژی

ساختار ساده‌تر سوله‌های صنعتی و کمترین نیاز به اجزای داخلی، مصرف انرژی را به شدت کاهش می‌دهد. این سادگی ساختار به معنای کاهش هدررفت انرژی در فرآیندهای گرمایش و سرمایش، نورپردازی و … است. همین کاهش مصرف انرژی می تواند عامل موثری بر کاهش هزینه های کل پروژه شود.

5) تعمیرات و نگهداری آسان تر

استفاده از ساختار ساده فلزی در سوله‌های صنعتی، مزیتی اساسی برای نگهداری و تعمیرات فراهم می‌کند. اجزای کمتر و ساختار مدولار باعث می‌شوند تا نگهداری‌ها ساده‌تر و کم‌هزینه‌تر انجام شود. همچنین، مصالح مقاوم و بادوام، نیاز به تعمیرات مکرر را کاهش می‌دهد.

6) مقاومت بالا

استفاده از مواد فلزی با کیفیت و مهندسی دقیق، سازه فلزی و سوله صنعتی را به یک ساختار پایدار و با استحکام تبدیل می‌کند. این مزیت به معنای افزایش عمر مفید سازه، کاهش نیاز به تعمیرات و در نهایت کاهش هزینه کل خواهد شد.

چه عواملی بر وزن سوله صنعتی تاثیرگذار هستند؟

وزن سوله صنعتی به عوامل متعددی بستگی دارد که محاسبه دقیق آن ها وزن نهایی سوله را رقم می زند؛ این عوامل عبارتند از

  • عرض دهانه: بررسی عرض دهانه در انواع سوله صنعتی حائز اهمیت است. هر چقدر عرض دهانه سوله افزایش پیدا کند منجر به افزایش طول تیر و متعاقب آن افزایش وزن سوله می گردد. اغلب در سوله هایی که عرض آن ها از 20 متر بیشتر است، وزن سوله به صورت تصاعدی بیشتر می شود.

 

ساخت سوله صنعتی

 

  • طول سالن: با اینکه طول سالن تاثیر مستقیم بر وزن سوله ندارد، اما در نهایت بر وزن واحد سطح سوله موثر است.
  • بار برف منطقه: یکی از مهم ترین عوامل افزایش وزن سوله بار برف منطقه احداث می باشد که البته عرض دهانه زیاد هم (بیشتر از 20 متر) موجب افزایش اثر بار برف بر وزن سوله خواهد شد.
  • ارتفاع سوله: افزایش ارتفاع سوله به منظور افزایش ارتفاع ستون ها و در نتیجه افزایش وزن سوله است. علاوه بر این زمانیکه ارتفاع سوله افزایش پیدا می کند، میزان بادگیری و اثر نیروی باد در سوله بیشتر شده و در نهایت وزن سوله بالاتر می رود.

چه عواملی بر قیمت سوله صنعتی تاثیرگذار است؟

قیمت ساخت یک سوله صنعتی از عوامل گوناگونی تبعیت می‌کند. ابعاد ساختمان، نوع مصالح مصرفی، تعداد طبقات، مقدار انرژی مصرفی، قیمت روز ورق فولادی، نوع رنگ، دستمزد ساخت و وزن سوله ( که به ابعاد سوله و موقعيت جغرافيايی، وجود جرثقيل سقفی و … وابسته است) از جمله مولفه‌های تعیین‌کننده قیمت سوله صنعتی هستند.

طراحی دقیق، استفاده از مهندسی متخصص، و رعایت استانداردها نیز در افزایش یا کاهش هزینه‌ها تأثیر دارد. همچنین، موقعیت جغرافیایی پروژه ساختمانی و نیازمندی به پروانه‌ها و مجوزها نیز در تعیین قیمت ساخت سوله صنعتی نقش مهمی ایفا می‌کنند. با توجه به این موارد، تخمین دقیق هزینه‌ها و توجه به نیازهای خاص هر پروژه ضروری است تا به نتایج مطلوب در ساخت یک سوله صنعتی استاندارد دست یافت.

ساخت و اجرای صفر تا صد سوله صنعتی با سازه پوشش ماموت

سازه پوشش ماموت که از سال 1370 فعالیت خود را آغاز کرد، به عنوان بزرگترین تولیدکننده انواع سوله صنعتی در خاورمیانه شناخته می ‌شود. این شرکت با توسعه فعالیت ‌های خود به عنوان یک سازنده برجسته تاکنون توانسته در پروژه ‌های متعددی در داخل و خارج از کشور تجربه درخشانی کسب کند.

از جمله ویژگی ‌های منحصر به فرد سازه پوشش ماموت در حوزه ساختمان، تخصص در تولید و اجرای سازه های فلزی و سوله های صنعتی برای پروژه‌های متنوع است. این مجموعه با استفاده از تجربه و دانش فنی خود، در زمینه ساخت انواع سازه صنعتی برای پروژه‌های مختلف از جمله ساختمانی، صنعتی و تجاری به عنوان یک نام معتبر شناخته می ‌شود.

Steel Truss Structure